divendres, 29 de juny del 2012

RESUM DEL PLE DEL MES DE JUNY


El Ple del mes de juny ha servit per aprovar per unanimitat de tots els Grups municipals la revisió dels límits del terme municipal per part de l’Institut Cartogràfic de la Generalitat. Això ens ha de permetre desenvolupar millor els planejaments urbanístics pendents.

També es va aprovar per unanimitat les condicions i obligacions de la familia que té llogada la masia de Can Baró.

CiU va ser l’únic grup que es va abstenir en la modificació del reglament que regeix la sala d’exposicions El Celler de Can Ginestar. La resta de grups van votar-hi a favor. CiU es va abstenir perquè no vam acceptar la seva proposta d’incloure un regidor de l’oposició en la Comissió que selecciona les propostes que es presenten per a ser exposades. Aquesta Comissió està formada per 5 persones lligades al món cultural o artístic, 1 tècnic o tècnica de l’Ajuntament (que exerceix de secretari o secretària) i el regidor o regidora de cultura. Creiem que no cal polititzar aquests fòrums de discussió i presa de decisions protagonitzats per la societat civil.



D’urgència s’aprova per unanimitat un punt que permet el desenvolupament parcial del polígon Pont Reixat, cosa que comportarà la instal·lació del supermercat Dia a l’antiga fàbrica Casajuana (davant de l’edifici Walden, al costat del Bluespace).

També per unanimitat s’aprova la moció presentada per l’equip de Govern de suport a les polítiques d’ocupació per a persones amb discapacitat i on ens comprometem a impulsar, en concursos públics, la contractació de béns i serveis dels Centres Especials de Treball. També demanem a la Generalitat que doti dels recursos necessaris les partides corresponents a aquests centres de treball.

La moció presentada per Junts per Sant Just contra la implantació del projecte Eurovegas a la nostra comarca rep el rebuig de Via Democràtica i CiU; l’abstenció del PP i el vot a favor del PSC i d’ICV. Tots els grups van coincidir en que l’argumentació estava basada en rumors i no en informació veraç i que la implantació de llocs de treball és molt necessària en aquests moments. Via Democràtica ens va criticar que plantegéssim un tema no estrictament local.

Nosaltres pensem que un projecte de tal magnitud a tant poca distància del poble sí té repercussió. Per exemple, en les infraestructures d’accés. També en la creació de llocs de treball, que es preveu que la majoria siguin per a alts directius procedents de països estrangers. També ens preocupa l’impacte en l’espai natural i en l’explotació de recursos naturals i la manca d’encaix del projecte en el model turístic, cultural i econòmic de Catalunya. I, per acabar, no volem que el creixement econòmic del país es torni a basar en l’economia especulativa i financera i no en l’economia productiva. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada